Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2007 11:30 - Краят на демокрацията-възродената ДС
Автор: aleksanderlevit Категория: Политика   
Прочетен: 9264 Коментари: 6 Гласове:
0



Българските власти преследват блогъри
by newswriter on 14/07/2007 10:35 AM
image

imageKafene.net

Появяват се все повече доказателства, че българските власти, след като овладяха официалните медии, се опитват за затворят устата на интернет блогърите и другите по-волнодумни сайтове в световната мрежа

Ето постинг от блога на Йовко
http://yovko.net

Здравей, ченге!

Да, ти същия, който следиш блогосферата по нареждане на твоите шефове и дебнеш кой блогър ще се издъни, че да бъде привикан и посплашен, за да не му знае много устата занапред! И двамата знаем за какво говоря, нали? Знам, че ти е некомфортно - четеш по задължение, а не защото ти е интересно.

Нямам идея колко сте тези, които са нахендрили да четат блогове заедно с теб, нито дали се забавлявате, споделяйки помежду си кой какво е писал. Със сигурност ти е досадно вместо да сънуваш ракийка и салатка и спокойно да си чоплиш носа на бюрото да те занимаваме с дълбокомъдри теми, със стихове, с лични емоции, с мечтите си, да ни четеш простотиите (защото те не са само твоя запазена марка).

Всъщност, сетих се, че вероятно докато ни четеш можеш съвсем успешно да си чоплиш носа, ако не те разконцентрира твърде много да се занимаваш с две неща едновременно, разбира се - и ако това може да ти бъде утеха! Прости ми, това май се получи твърде сложно изречение… Ще се постаря да съм по-семпъл занапред… Нали имаш някаква идея какво означава семпъл?…

 Знаеш ли, съжалявам те! Преди малко, преди да започна да пиша това, смятах да ти тегля една - и то грубичко, специално за теб. После си помислих, че те и шефовете ти не са за пропускане, и техните началници и ако почна така няма да се спра дорде не подмина и президента и премиер-министъра. Защото всички напоследък се държат като мижитурки. Защото това, което се случва хич не се вързва с мечтата ми за моята България! Да, аз съм мечтател и това ми харесва - а ти си някакъв средностатистически нещастник, защото и двамата знаем, че щом са те натирили за редови читател, не те бръснат много за слива. Но пък и това си има добрите страни - можеш да научиш много неща от нас. Със сигурност първите дни ще ти е малко странно, защото един ден пишем за книги и литература, веднага след това те потапяме в някоя дълбоко техническа тема, на следващия ден те замеряме с някакво стихче, а на по-следващия говорим за кино, вино или жени - и то не по начина, с който си свикнал в милиционерското училище.

Всъщност, не е нарочно - не го приемай лично. Ще свикнеш! Добрата страна е, че можеш да научиш нещо или да започнеш да мислиш - така дори някой ден може и шефовете да го оценят.

Знаеш ли - честичко те мразя издълбоко и съвсем искрено. Не конкретно теб, а стереотипа, който представляваш. И не защото ти имам зъб, а защото пречиш. Пречиш на мечтата ми за нормална и подредена държава и живот. Ти си частица, олицетворяваща онова, което ние блогърите искаме да променим - онзи остатък от миналото, който искаме да затворим в историята и никога повече да не си спомняме за него. Защото за разлика от теб, началниците ти и техните началници, ние не сме въздухари, които лакействат на силните на деня и се спазаряват с мутрафоните, а знаем точно какво искаме и какъв живот искаме да водим. И ти такъв какъвто си - никак не присъстваш в него.

Знам, че не си виновен - даже извън амплоато ти може и да си свестен пич… Така са ти заповядали!

Може би са ти обяснили, че сме деградирали типове, че сме се навързали един с друг и се четем и провокираме взаимно да газим законите - ето поне доказателство, че сме организирани. На тебе остава само да ни хванеш, че сме престъпници и всички да ни приберат на топло. Тогава на твоите началници и на техните началници - милите ни управници - ще им се олаби примката на врата, че нещо хич не се кефят милите, когато някакви си дрисльовци им дават акъл. А ти може да получиш повишение… Колко му е да отворим пак лагерите в Белене и да ги напълним с блогъри - я, колко работа можем да свършим, вместо да пишем глупости…

Само, че пич - дрисльото си ти, и твоя шеф, и неговия, защото от години насам вършите глупости.

Затова чети колкото искаш и върви на майната си. Ден след ден, не е минало седмица без някой от вас по веригата да се класира за “Идиот на седмицата”. Чак до правителството, защото вместо да се вгледат и да видят, че ние сме най-активната част на обществото, млади сме, модерни сме, не се страхуваме от промените и новите неща, имаме идеи, често оригинални, носим новото, което те виждат, чак като се блъсне в носа им - те ни газят систематично и упорито. Най-напред не ни забелязваха, после взеха да ни гледат подозрително, че сме много нещо активни, след това почнаха да ни арестват за порнография, за торенти, за Странджа, за това, че пишем каквото мислим - добре, де - о’кей - това още не се е случило.

Засега само ни посплашвате. Иначе за кой месец сте го планували - за преди или след Коледа?

Оказахме се най-големия проблем на страната - престъпници номер едно - романтиците и мечтателите, хората с позиция - тези, които искаме да живеем в свястна страна, с хубави хора, спокойно и усмихнато да работим и да се занимаваме с хобитата си - тези, които още не сме избягали… Защото мислим, защото имаме мнение, защото сме умни…

Никога няма да забравя, че арестувахте няколко невинни и много свестни момчета - добри професионалисти - за детска порнография - после се оказа, че ги обвинихте съвсем в друго, но ги оцапахте с помощта на продажни медии и журналисти-папагали. И още не сте ги оневинили. И как съдът отказа първия опит за отмяна на ареста с мотива, че са твърде интелигентни и могат да прикрият следи и да попречат на следствието. Докога проблем номер едно на тази държава ще бъдат умните и интелигентните хора?

Дразним ви, че не сме папагали, че не можете да ни управлявате, че не знаете кога, как и с какво ще ви изненадаме, че не се отказваме, че дори да уплашите някого днес, утре ще има нови десет, за които не подозирате, че са се появили и ще бъдат бъдещия ви проблем. Срам и резил за това управление, че мълчи и пази един-друг кирливите си ризи, че върна най-новата членка на ЕС във времето на властващия репресивен апарат. Колко крачки кураж още ви трябват за да прегазите и свободата на словото?

Да - ние не сме журналисти - и не ни пазят гилдии и закони - затова имате куража да ни заплашвате.

Само, че не можете да ни запушите устата, защото сме много и ще ставаме повече, защото вие сте наши слуги и е крайно време да го проумеете, защото ние сме поколението в активна възраст, на което принадлежи държавата и ако не ни харесва как ни управлявате (а на нас никак не ни харесва досега!) вие ще си заминете - без спомен и бъдеще. Това е нашето време, нашата държава, и ние искаме да живеем в нея като у дома си. Не утре, а сега! Комфортно и доволно - без всеки ден да се занимаваме с вас и да ви дебнем къде сте кривнали. Плащаме ви заплатите, да ни подсигурявате това, да ни управлявате и пазите, да живеем добре, а не да ни дебнете и заплашвате. Плащаме ви заплатите за да правите удобни на нас, а не на вас или приятелчетата ви закони. Ще гласувате каквото ви кажем и ще си траете, защото ние сме истинската власт - тази, която дава вашата.

А вие ще треперите в ъгъла и ще се молите да сме доволни! Ясно ли, г-н МВР-министър, премиер, президент и компания? Стига полицейщини от миналия век! Ако трябва ще лежим по земята, ще ни арестувате, но не можете да пречупите всички, защото ние сме хора с кураж да променяме времето си. Ние не сме революционери с оръжия, а носим революцията в сърцата, умовете и мечтите си, докато вашите са твърде къси дори да си го представите. Няма всички да се махнем и да ви оставим на мира - това време отмина - ще се борим с вас ако ни принудите, страхът няма да ви свърши работа. Ще продължим да говорим и да пишем! Не се съмнявайте!

Единственият ви правилен ход е да вземем да си оправим държавата - и вие да вземете да си вършите работата, както ние си вършим нашата. Защото между нас и вас има една огромна пропаст и разлика - и тя май винаги ще съществува - ние сме призвани да сме бъдещето на тази страна, а вие сте обречени да сте нейното минало.

Друг блогър описва, как са го накарали да подписва декларации и заявления, както по времето на комунизма или така, както правят в Китай. Всъщност, каква ли е разликата с Китай? Може би, това, че в България няма икономика?

http://www.optimiced.com/bg/2007/07/13/strandja-to-speak-or-not

Любопитно е също така да разберем, от къде министър Николай Василев разполага с частен телефон на живеещ в чужбина журналист, за да му се обажда лично и да му търси сметка за публикации? На частен телефон? Може би, като човек работил в Лондон, той би трябвало да знае, че е изключително неучтиво да звъниш на някого у дома, особено ако той не ти е давал лично телефонния си номер. Но, Василев вече живее в България и сигурно е възприел навиците на управляващите там. Които, както се вижда не се различават силно от тези в комунистически Китай. А и защо ли трябва да се различават?
Също така сериозни притеснения пораждат думите на журналистката, главен редактор на Медияпул г-жа Стояна Георгиева в сутрешния блок на Канал 1, която спомена, че службите проявявали интерес
към IР-адресите на някои участници и се налагало да им
се обяснява, че докато няма досъдебно разследване, не
може да им се предоставят такива данни.




Гласувай:
0



1. ivanko - Ами ревете сега ...
14.07.2007 11:46
ДС се възроди 2001 година, когато ченгетата докара царя и го обявиха за "спасител" на Бг. За съжаление в БГ НЯМАинтелигенция, а 90% от народа са генетично увредени !

Сега пак не ми обръщайте внимание, какво ви говоря и гласувайте за най-новия "спасител" ДС-Бойко и със сигурност ще стане още по-весело....
цитирай
2. анонимен - И какво от това?
15.07.2007 03:10
И след като се затвоят устата на блогърите? какво мислят че постигат? нищо! Чисто и просто дори и затворите да напълнят с несъгласни хора, времето им изтича на другарите комунистически продажници. И много добре си го знаят това нещо. Но отчаянието ражда отчаяни решения. И точно това полицейско пройзволие, е точно това. Отчаяна стъпка, на отчаяни хора. Бъдещето не е вече тяхно, а наше, на свободомислещите хора в България и света.
цитирай
3. анонимен - Хм, за огромно съжаление не спод...
15.07.2007 03:52
Хм, за огромно съжаление не споделям оптимизма от горния постинг. Комунистическата мафия е акумулирала такива ресурси,че е твърде малко възможно да бъде изолирана от ръководството на страната, а дали ще е БСП, НДСВ или ГЕРБ е твърде незначителна подробносст
цитирай
4. анонимен - Не съм съгласен с п;озицията на п...
15.07.2007 04:15
Не съм съгласен с п;озицията на първия постинг-за Симеон гласуваха болшинството и затова спечели. Вярно е, че медиите му осигуриха доста конфортна среда, но това не променя факта.Така или иначе , ако не беше спечелил той щеше да е БСП. Тъй като явно желаете да коментирам правителството на Костов, с оглед на блога ви; според мен то само се провали, провалиха го неподходящите и доказано корумпирани субекти като Бакърджиев- обявил Костов за едва ли не най-големия престъпник в държавата, Бонев,Бисеров, Ментата, П.Стоянов с прословутото "Иване , кажи си.......... всичките все лица, на които той беше кредитирал доверие и поради неправилна оценка го обезличиха и в крайна сметка изхвърлиха от политическия живот
цитирай
5. eltimir - ДС и евреите
18.02.2009 13:09
Да, ДС е една мръсна, садистична клика, а не нормална служба. Само че... Само че тая мръсна клика е създадена да брани отново еврейските интереси. За да не бъда голословен само един факт. А после, ако е нужно мога да ви замерям с факти оттук чак до Европа. Но не до континента Европа, а до оная отвъд астероидния пояс, до спътника на Юпитер.
И така. През 2005 година НСС разработва една дама по съмнение, че служи на чуждо разузнаване. В един прекрасен ден ген. Иван Чобанов привиква "на червената пътека" двама от служителите, участаващи в разработката и им заповядва да прекратят всичко. Причина? дамата била еврейка, та да нямало подозрения в антисемитизъм, нали разбирате... Абе, Аланкоолу! Какъв антисемитизъм, бе овчар, тоест Чобан смотан! "Дамата" е от кримските хазари, каква семитка е, бе, идиото гаден? Понаписах нещо из Интернет и Чобанката замина за Африка. Щото тук не го уважаваме, та да го поуважават негрите с големите уважителни инструменти. Обаче...
Обаче после някой си Ибан Дришков, ако си спомням правилно името му, също гинерал продължи протекцията над еврейката. как да го разбирам?
Дадох ви пример. Мога да ви дам още много.
Да, ДС е зло. Огромно зло. Аз съм патил много от нея. Много повече, отколкото вие, които четете сте патили. Но кой реално ръководи ДС и тая шибана ДС на кого реално служи? Еврейче, стига да заблуждаваш хората. Не може да си евреин и да не си от ДС. Просто защото ДС си е ваше, еврейско дело. Та приемам критиките и ругатните срещу ДС. Не приемам, когато някой от нейните създатели ги отправя. Ясен ли съм, г-н евреино?
цитирай
6. анонимен - Heel lifts
05.11.2012 22:48
If you are not sure in case your situation requires <a href=http://dwdavies.us/groups/imgmgmt/wiki/115db/Dont_Let_Your_Height_Ruin_Xmas.html>My Site </a>, right here is really a brief list of a few of the most common problems or health issues for which these <a href=http://www.speakoutcity.com/MairllwpVh>womens heel lifts </a> are prescribed or suggested: - For the recovery of Achilles tendon injuries - To help get rid of the effects of scoliosis - To enable physical therapy for stroke individuals who have issues with their gait - Takes the pressure off of one's lower back to alleviate disc pain - Assists you correct any imbalances in the pelvis - Helps you to enhance upon your spinal strength and stability
<a href=http://11975.info/viewthread.php?tid=440303&extra=>shoe lifts insoles</a>
http://stipae.ebd.csic.es/stipae_foro/tiki-index.php?page=UserPageDwightBens
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aleksanderlevit
Категория: Политика
Прочетен: 685056
Постинги: 29
Коментари: 548
Гласове: 308
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031